COVID-19 & DESINFECTIE MET OZON

OZONE

Ozon behoort tot het meest krachtige desinfectiemiddelen. Het is 50 keer doeltreffender bij ontsmettingswerking in vergelijking met de meest populaire desinfectant – chloor, en de effecten van zijn werking zijn wel 3.000 keer sneller zichtbaar.

Het belangrijkste voordeel van benutting van ozon tot desinfectie is het feit dat ozon ter plaatse en uitsluitend wanneer het nodig gegenereerd wordt. Er bestaat ook geen noodzaak om neveneffecten van desinfectie te controleren want zulke komen er niet voor.

Waarom werkt het?

Ozon (zgn. trioxygen) is een blauw gas, met een densiteit groter dan lucht waardoor het een ideaal desinfectiemiddel is zowel voor de lucht als voor het water. Het werkt dodelijk op één- en meercellige organismen met een lage cellenspecialisatie, d.i. bacteriën, virussen (dus ook COVID-19) of paddenstoelen (schimmels). Zijn werkingstijd bedraagt ongeveer 30 minuut, na deze tijd kan men genieten van frisse lucht en kiemenvrije ruimtes. Tot op de dag van vandaag werd niet wetenschappelijk bevestigd dat er enige micro-organismen zouden immuun geworden zijn op de desinfecterende werking van ozon.

Wat kan er gedesinfecteerd worden met ozon?

Ozonisering is een handeling, gebruikt op zeer verschillende gebieden. Tot de meest voorkomende toepassingen kunnen er aangerekend worden:

  • Desinfectie van verscheidene types van ruimtes (kamers, woningen, kelders, magazijnen, kantoren, winkels, zwembaden, kleedkamers, hotels, ziekenhuizen, spreekkamers van artsen, enz.),
  • Desinfectie van auto’s – verwijdering van onaangename geur uit interieur, ontsmetting van airconditioning, verwijdering van onaangename geuren van verschillende afkomst – sigarettenrook, brandgeur, geur van dieren, verven,
  • Ontschimmelen en vocht verwijderen uit de ruimtes.
    Behalve het hierboven genoemde, wordt desinfectie met ozon eveneens gebruikt o.a. tot het drogen van gebouwen, opruiming van waterschade of tot ontsmetting van drinkwater.

Wie kan daar gebruik van maken?

Ozondesinfectie wordt toegepast door een uiteenlopende groep van gebruikers. Deze oplossing wordt op het werk de meest gebruikt door:

  • Hotels, pensions en andere bedrijven met dienstverlening van overnachtingen – een toepassing van ozonisering laat hen tijd verkorten om een kamer klaar te maken voor de volgende gast,
  • Wellnesscentra, SPA salons, schoonheidssalons – dankzij ozonisatie hebben zij de mogelijkheid om verse lucht en meer efficiënt onderhoud van de hygiëne op hoog niveau te creëren,
  • Artsen spreek- en behandelingskamers – ozon laat hen toe de hele ruimte snel te ontsmetten en steriliseren en de schadelijke micro-organismen te vernietigen.

CONTACT OP:

info@pfss.be

Share This